Sommarcafé & Loppis

Sedan 2002 har vi varje sommar haft kyrkan öppen under sex veckor med Sommarcafé & Loppis. Detta gör vi för att vi vill vara en mötesplats för bygden men även för förbipasserande ska kunna göra ett stopp på vägen. Vi vill ge människor möjlighet att skänka sådant de inte längre behöver vilket gör att andra får möjlighet att köpa till bra priser. Detta är även bra för miljön. Det överskott vi får skickar vi vidare till olika hjälpprojekt runt om i världen, men det har även använts de tre senaste åren till att anställa en caféansvarig vilket gör det möjligt för oss att hålla öppet. Tillsammans med den anställda ställer människor upp och hjälper till på olika sätt. Vi har under alla år haft feriepraktikanter via kommunen som har arbetat hos oss. Att jobba på Sommarcafé & Loppis har varit populärt bland bygdens ungdomar och många önskar jobba hos oss.

Under de år vi har haft öppet har mer än 750 000 kr skickats till biståndsarbete tack vara Sommarcafé & Loppis. Det har bl.a. bidragit till hjälp till Syriska flyktingar, rehabilitering av barnsoldater i Uganda och katastrofdrabbade i Sydostasien.