Scout i Lundhagskyrkan

Scouterna i Lundhagskyrkan samarbetar med SMU, Svenska Missionskyrkans Ungdom. Scoutarbetet började för länge sedan med J1 som fanns inom Örebromissionen. 1986 började samarbetet med SMU scout för att få möjlighet till ledarutbildning och större scoutläger. Vi är också med i Örebro Scoutråd, samarbetsorgan mellan scoutkårer i Örebro med omnejd från de olika scoutorganisationerna inom Sveriges scoutråd.

Vi arbetar med en mängd olika aktiviteter på tisdagskvällarna med utgångspunkt från Lundhagskyrkan. En sak som vi är särskilt glada över är att föräldrar kan sitta ned och fika under tiden scouterna har sina samlingar, så känn er alltid välkomna in i kyrkan. Vi försöker vara ute så mycket som möjligt och lära oss saker som man kan ha nytta av i framtiden.

Lägerbål

Naturen ingår naturligtvis, men även olycksfall, Bibel, mission, karta, lekar och tävlingar. Knopar och surrningar som vi använder vid våra väl frekventerade eldplatser på västra sidan av kyrkan. Det gäller ju också att kunna laga mat under primitiva förhållanden.

knyter med rep
En av patrullerna jobbar med att lära sig använda rep. Här knyter vi en stege.

Vi har det roligt tillsammans i våra patruller och lär oss under parollen ”Learning by doing”. Jeriko är en populär lek som vi gärna har. Hajker och övernattningar finns också på programmet.

Vi försöker alltid åka på läger och har varierat mellan små och stora läger både nära och fjärran.

Om du vill veta vad som är aktuellt just nu, väljer du ”Scouter” eller ”Välj patrull” i menyn här till höger.