Gudstjänsten En kyrka med alla söndagen den 27 augusti 2017 

Gudstjänsten En kyrka med alla söndagen den 27 augusti 2017 

Vid denna gudstjänst predikade och sjöng Monica Sturtzenbecker och Fredrik Sturtzenbecker spelade. Kerstin hälsade välkommen och höll i pysslet, Siv och Krister ordnade med fika. Helena skötte datorn.

Antalet besökande: 12 vuxna och 2 barn med funktionsnedsättning och 4 närstående = 18. Antalet från arbetsgruppen: 8. Personal: 2, Dövblindtolkar: 2 = Totalt: 30 personer

Inledande samling i gula rummet.

Presentation laget runt där vi också uppmärksammade de som inte kunde komma. Jonas Tuula och Hans som hindrats av bilar på Nora Marken. Gudrun som har magsjuka och Margareta och Lennart som var på kusinträff.

Under sommaren har Jonas N. skickat foton på hur bönan som han planterade på gudstjänsten i maj växt under hans omsorg. Den 2 juli såg växten ut som på kortet.

Under presentationen laget runt berättade flera att sommaren varit bra. Vi hälsade Birgitta, som är arbetskamrat med Hanna på Tygtrasan och bor på Lindhultsvägen, välkommen.

Kerstin informerade om att vi från och med nu börjar ta 20 kr för fikat. Om man inte har pengar med sig får man fika ändå. Vi pratade om vilka som vill hjälpa till. Det blev så att Fredrik ville tända ljus och Jonas samla in kollekt. Evelina och Kerstin sjöng och Fredrik spelade trummor.

Vi började med att sjunga flera av de sånger vi brukar sjunga. Nu öppnar vi ringen, Vi är här, Jag gläder mig i dig och Måne och sol.

Monica berättade om när Jesus berättade om farisén och skattskrivaren som bad till Gud. Sen tog hon hjärtan och en glad och en ledsen gubbe och visade på Whyteboardtavlan. Hon illustrerade med olika uttryck om vad som gör gott i hjärtat och vad som får hjärtat att brista och hur Gud lagar hjärtat. Vi sjöng Gör någon glad.

Under pysslet gjorde vi hjärtan i lera. Dessa hjärtan måste torka. De sparades därför på brickor med namnlappar till nästa gång då alla kan måla sina hjärtan. Hjärtan i tegelfärg var av lera som är lite hårdare och hjärtan av vit lera var lättare att knåda. Det finns gott om lera av båda sortera kvar till en annan gång. På bilden ligger hjärtan med namnlappar på brickorna.

Under fikastunden var det som vanligt mycket prat och god samvaro. I kaffekassan blev det 470 kr (15,66 per person) I slutet av fikastunden fick en av deltagarna ett ep-anfall, något som kan hända.

Vi samlades i gudstjänstrummet och Elina sjöng solo. Under gudstjänsten samlade vi som vanligt in kollekt till Nepal. I kollekten blev det 479 kr. Sen sjöng Monica och Kerstin P. Till slut sjöng vi alla Psalmen Han har öppnat pärleporten och till det spelade Fredric gitarr, Fredrik trummor och Monica på flygeln.

Innan vi gick kom flera besökare fram och tröstade den som fått ep-anfall, berättade att de också får anfall ibland och alla var nu glada att det var över för den här gången.

Vid utgången delade Kerstin P ut blad med datum och tider för de kommande gudstjänsterna i höst.

Vid anteckningarna

Kerstin Möller

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *