Gudstjänst 24 september

Gudstjänst 24 september

Anteckningar från Gudstjänsten En kyrka med alla söndagen den 24 september 2017

Tema denna gudstjänst handlade om vad som är viktigt (15:e söndagen efter trefaldighet liknelsen med Marta och Maria).

Vid denna gudstjänst predikade Tuula.  Monica och Fredrik Sturtzenbecker sjöng och spelade. Kerstin hälsade välkommen. Tuula höll i pysslet, Siv och Krister ordnade med fika. Helena skötte datorn.

Besökare som medverkade var: Jonas N hämtade psalmböcker, Fredrik tände ljuset i gula salen och Elina tände ljuset i gudstjänstlokalen. Hanna och Jonas W. hjälptes åt att samla in kollekten. Britt-Louise stod på scenen och sjöng tillsammans med Monica. Under dramat medverkade Fredric, Fredrika och Britt-Louise.

Antalet besökande: 10 vuxna och 1 barn med funktionsnedsättning och 3 närstående = 14. Antalet från arbetsgruppen: 12. Personal: 2. = Totalt: 28 personer

Inledande samling i gula rummet.

Presentation laget runt där vi också uppmärksammade de som inte kunde komma och hört av sig. Linda som är i Nicaragua och stöder organisationer för personer med dövblindhet. Ulla-Lena som är på födelsedagskalas, Kerstin och Fredrik som är sjuka. Anita, mamma till Tomas som är på Kreta. Vi saknade också Svante, Ingrid och andra som brukar komma. Alla som var där mådde bra.

Vi inledde med några sånger och två psalmer.

När Tuula predikade inledde hon med ett litet drama där Fredric, Fredrika och Britt-Louise medverkade. De var tre personer i en kyrka. Fredrik var en stressad man som knappt hade tid att gå dit, sa Tuula. Fredrika ville lyssna på gudstjänsten så hon tyckte att de kunde ha köpekakor och bullar, sa Tuula. Då blev mannen irriterad och tyckte att så kan man inte göra och det är ju så mycket som ska göras, fortsatte Tuula berätta. Sen sa hon att Britt-Louise var en kvinnlig präst som sa att det var bra att sitta och lyssna lugnt i kyrkan, så det får Fredrika göra. Alla applåderade åt att skådespelarna varit modiga att delta i dramat när de gick och satte sig. Tuula fortsatte och läste ur boken Bibeln berättelsen om Marta och Maria. Vi förstod och kände igen oss i berättelsen från dramat.

Ytterligare en sång innan vi gick till pyssel.

På pysslet målade vi de hjärtan som vi gjorde i lera förra gången. På bilden kan vi se flera deltagare runt bordet som målar hjärtan. Med ryggen mot kameran sitter Stefan. Sen står en personal i rosa kofta. Därefter Gudrun. Fredric sitter med en vit tröja och bredvid honom står Sylvia. Bredvid henne sitter en personal och längst till höger Jonas V.

Tuula hade också förberett ett pyssel där vi ritade av vår egen hand. Varje finger representerar något viktigt att komma ihåg. Tummen betyder Tack. Pekfingret står för: Led mig rätt. Långfingret symboliserar förlåt och ringfingret hjälp, medan lillfingret betyder ta hand om varandra. Linda hade skickat med vaxtrådar i olika färger. De trycktes fast på linjerna för handen och innebar att handen med fingrarna också gick att känna. Det blev mycket populärt.

På bilden runt bordet sitter Jonas N och pysslar med en ritad hand. Bredvid honom sitter Tuula och skriver i fingrarna på en annan hand. Därefter skymtar vi Sara.

Efter pysslet gick vi alla och fikade. Det var en trevlig fikastund med smörgåsar, bullar och kakor. Även den här gången uppmanades deltagarna att betala 20 kr för kaffet. Det kom in 378 kr. Inköpet för kaffet kostade 299,60.

Sen gick vi in i gudstjänstrummet där vi sjöng flera sånger, tände ljus i ljusbäraren, samlade in kollekt, bad böner och avslutade med att gemensamt sjunga välsignelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *