Lundhagskyrkans scouter träffas på tisdagar kl.18.00-19.15 i Lundhagskyrkan.

Här finner du den här terminens program.

En sak som vi är särskilt glada över är att föräldrar kan sitta ned och fika under tiden scouterna har sina samlingar, så känn er alltid välkomna in i kyrkan. Vi försöker vara ute så mycket som möjligt och lära oss saker som man kan ha nytta av i framtiden.

Scouterna i Lundhagskyrkan är anslutna till Equmenia Scout som är en del av Scouterna. Scoutarbetet började för länge sedan med J1 som fanns inom Örebromissionen i Kapellet. 1986 började samarbetet med SMU scout , numera Equmenia Scout för att få möjlighet till ledarutbildning och större scoutläger. Vi är också med i Scouterna Örebro Län som är ett distrikt i Scouterna.

Naturen ingår naturligtvis, men även olycksfall, matlagning, bakning, eldning, karta, lekar och tävlingar, vi avslutar kvällen med en andakt. Vi lär oss knopar och surrningar och använder gärna våra eldplatser på västra sidan av kyrkan. Det gäller ju också att kunna laga mat under primitiva förhållanden.

När man lärt sig knopar och surrningar kan man göra roliga saker. Här åker vi en karusell som vi byggt själva av rep och slanor.

Vi har det roligt tillsammans i våra patruller och lär oss under parollen ”Learning by doing”. Jeriko är en populär lek som vi gärna har. Hajker och övernattningar finns också på programmet.

Vi försöker alltid åka på läger och det har varierat mellan små och stora läger både nära och fjärran.

Här lagar vi mat över öppen eld på ett av våra läger