Nu målar vi om kyrkan – uppdatering 23/5

Nu målar vi om kyrkan – uppdatering 23/5

Det mesta av målningen klarades av lördagen den 20 maj. Ca 30 personer deltog – jättebra!

Nu återstår en del arbete denna vecka. Kontakta Ulf Höglind,
0709 92 40 65, om du har möjlighet att hjälpa till.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

I lördags, 13 maj, spikades ersättningsbrädor upp och i stort sett hela fasaden tvättades. Kvar att tvätta är framsidan, som kommer att tvättas under denna vecka, så att målningen kan ske nu på lördag den 20/5. Många arbetare behövs! Anmäl dig på listan på anslagstavlan så att serveringspersonalen kan förbereda fika och lunch.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Till arbetet på lördag 13/5 skulle vi behöva vattensprutor! Så om du har någon sådan här spruta eller liknande – ta med den till kyrkan, så går arbetet mycket lättare!

Alla som kan vara med och jobba den 13/5 eller 20/5 – kom ihåg att anmäla er på listan på anslagstavlan, eller ring, maila eller SMS:a mig. Ulf Höglind, målningssamordnare, 0709 92 40 65, ulf.hoglind@bredband.net

Det är viktigt att veta hur många luncher vi ska förbereda för!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lördagen den 6/5 var ca 15 personer vid och på (!) kyrkan för att sopa fasaden färdigt och för att plasta in fönstren inför tvätten lördag 13/5. Här är en film som visar hur roligt det är att arbeta ihop!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Stort tack för arbetet den 1:a maj. Vi var ca 20 personer som målade brädor och sopade fasad mm. Se bilder på hemsidan eller Lundhagskyrkans Facebooksida.

Nu närmar sig nästa arbetsdag, lördag 6/5. På anslagstavlan i kyrkan finns en lista där man skriver upp sig för arbete de olika datumen. Det är väldigt få som skrivit upp sig för den 6/5. Du som tidigare angivit att du kan hjälpa till med målningsarbetet eller du som inte skrivit upp dig tidigare kan göra det. Vi behöver planera för lunch och fika, så skynda att skriva på, eller ring, maila eller SMS:a mig!

Ulf Höglind

målningssamordnare, 0709 92 40 65, ulf.hoglind@bredband.net

Här kan du se några bilder från arbetet den 1:a maj!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Under maj månad kommer vi att måla om vår kyrka utvändigt. Eftersom det råder bevattningsförbud i kommunen har vi löst tvättning av fasaden med hjälp av ickekommunalt vatten.

1 maj börjar vi med att grundmåla ersättningsbrädor. Dessutom finns möjlighet att sopa väggar och sätta upp maskeringstejp och plastskydd. Vi ses 14.00 och under eftermiddagen finns det fika!

Lördag 6 maj. Nu samlas vi klockan 10.00 och arbetar med sopning av fasad och fortsatt maskering av fönster och dörrar. Målning av ersättningsbrädor. Lunch och fika finns. Medtag gärna piassavakvastar. Maskinlift och ställning finns för höga höjder!

Torsdag 11 maj kommer byggnadsställning på hjul för kyrkans västra långsida och maskinlift.

Lördag den 13 maj börjar tvättning av alla höga väggar! Vatten i tank ska finnas då vattningsförbud råder! Även lägre väggarna påbörjas då! Vi börjar 09.00 och det kommer att finnas lunch och fika! Tag gärna med tryckspruta om ni har!

15 – 19 maj kommer brädor att bytas ut.  Peter Andersson är ansvarig

Lördag 20 maj börjar vi måla kyrkan. Vi börjar 09.00 och det finns fika och lunch! 

Sedan händer följande:

  • Byggnadsställning tas bort!
  • Borttagning av maskeringstejp, skyddspapp och annat.
  • Rengöring av fönster och annat!
  • Kyrkan helt färdig!

OBS! Tag gärna med skyddsglasögon! Andningsskydd och handskar finns. Jag finns på telefon 0709 92 40 65, Ulf Höglind, och försöker vara där vid varje tillfälle och ge information! Vill ni arbeta annan tid eller har frågor så ring gärna. Jag kommer att sätt upp listorna som ni anmälde er på tidigare! Flera är jättevälkomna och kom ihåg vi jobbar på Guds hus!  Det finns arbetsuppgifter för alla!

Ulf Höglind
målningssamordnare, 0709 92 40 65

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *