Alfred Ottosson – USA

Alfred Ottosson – USA

Hej, här är en hälsning och kort uppdatering om vad jag sysslar med ute i världen!

Jag studerar nu mitt tredje år på Moody Bible Institute is Spokane, USA. Jag har sedan en tid tillbaka känt mig dragen till att söka ett liv med Jesus som har lett mig hit och är övertygad om att Gud vill ha mig på missionsfältet någonstans i Afrika eller möjligtvis i Asien. Just nu studerar jag till att bli flygmekaniker och är klart med detta certifikat i sommar om allt går som planerat. Sedan kommer jag att påbörja pilotutbildningen nästa termin och tar examen sommaren 2018.

Den här terminen har vi trappat upp studietempot ännu lite mer, så vi läser just i ett tempo på nästan 200%. Förutom att det är mycket att göra med skolan så trivs jag väldigt bra. Jag bor i ett kollektiv med ett gäng andra killar. Flera av dem är mina kurskamrater. Jag har blivit mer involverad i en kyrkas verksamhet också. Jag leder en veckogrupp för ett gäng pensionärer på ett äldreboende och så kommer jag att börja hjälpa till i en cykelverkstad som kyrkan använder för att nå ut till folk i innerstan.

Den närmsta framtiden kommer att bli väldigt hektisk och det kommer att krävas mycket ansträngning att klara av skolan. Jag ser dock fram emot att klara nästa del av mekanikerutbildningen som handlar om motorer och allt som används till att generera kraft i ett flygplan. Jag kommer bara ha ett par veckors sommaruppehåll, så jag kommer tyvärr inte kunna åka tillbaka till Sverige för att hälsa på inom någon snar framtid. Nästa tillfälle kommer att bli till nästa jul. Jag kommer dock att se väldigt mycket fram emot att mamma och pappa kommer att hälsa på med lillasyster nu i sommar. I juli kommer jag också få börja tränas i pilotsätet, vilket jag har sett fram emot nu i flera år.

Om det finns intresse för att veta mer om vad som händer i mitt liv, hur just du kan hjälpa till med stöd och förbön, eller om du bara är nyfiken på vad jag håller på med så kan du antingen skicka ett mejl till mig och säger att du vill ha mina nyhets/bönebrev eller så kan du följa min blogg.

Jag hoppas allt är väl med er i Örebro och Gud välsigne er!

Alfred Ottosson

Mejl: alfred.ottosson@moody.edu

Blogg: consideradventure.wordpress.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *