Christer Aadland – Ungdomspastor!

Christer Aadland – Ungdomspastor!

Den 1 september kommer Christer Aadland att börja arbeta som ungdomspastor, 50%, i vår församling. Han kommer att ha ett särskilt ansvar för arbetet med ungdomarna i församlingen, med mycket fokus på TAKET.

Vem är du Christer?

Trots att jag växt upp i Örebrotrak­ten så har jag större delen av mitt liv, lagt ner min själ i arbete bland unga män­niskor i Stock­holm. Som följd av det finns det ett stödboende för tonåringar på Grev Turegatan 66, Östermalm och en församling (Kår393) på Söder i Stockholm. Jag är otroligt tacksam över att jag fått vara med på den resan och se Guds rike växa fram, tillsammans med goda vänner och kollegor. De senaste åren, sedan jag kom tillbaka till Örebro, har jag haft ett jobb som grafiker på en skyltfirma. Men jag har saknat pulsen och den djupare meningen i ett jobb som innebär möten med människor, där fokus på det väsentliga i tillvaron får stå i centrum. Så det känns fantas­tiskt kul att få börja jobba i Lund­hagskyrkan. Jag känner redan lite mer syre i lungorna! Vilket känns alldeles, alldeles underbart som Askungen skulle ha uttryckt det!

Jag gillar att tänka i nya banor och ser möjligheter som konsekvens av det. Förenkla, förbättra och förebygga är nyckelord som jag känner starkt för.

Min personliga målsättning är:

Jag vill vara en varm medmänniska som använder min kreativitet till att kommunicera evangeliet på ett sätt som tränger igenom och bryter ner fördomar.

Något som följt mig under hela mitt liv är bönens viktiga funktion. Ingen tillväxt utan bön är min erfarenhet, så det är något jag känner starkt för. Jag tror att gemenskap med Gud (=bön) är helt avgörande för att inte tappa fotfästet i vardagen. Jag avrundar med att erkänna att jag trots min ålder är något barnslig (fråga min son Lucas, han kan ge ytterligare information). Gillar att vara kreativ, se en bra film, spela skyrim, måla, och sist men inte minst: träffas över en kopp kaffe
(-böner) och dela livet. Något jag hop­pas det blir mycket av framöver!

Christer Aadland

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *