Nyhetsbrev v21

Nyhetsbrev v21

Kära församling!

Vi befinner oss i terminsavslutningarnas tid. I år ser det inte riktigt ut som vanligt men vi försöker ändå göra det bästa av situationen. På söndag kl 11 sänder vi en sommargudstjänst där barn från vår verksamhet medverkar. Nästa söndag är det dags för avslutningsgudstjänst för konfagruppen.
Corona-epidemin är naturligtvis inget positivt i sig men en tillvaro där vi inte kan hålla samma tempo som vanligt är också en möjlighet. Jesus förebrår Marta för att hon ”tänkte på allt hon hade att ordna med”. Vi kan tycka att det är orättvist men det ändrar inte Jesu ord: ”Maria har valt den goda delen, och den ska inte tas ifrån henne”. Denna bibelberättelse från Lukas 10 har kommit till mig många gånger under åren i Hovsta och jag tror fortfarande att den har ett viktigt budskap till oss som så ofta har fullt upp. Jesus inbjuder oss att ta tid med honom och lyssna till hans röst. Av egen erfarenhet vet jag att stunderna tillsammans med honom inte blir av om de inte planeras in. Jag vet också att det är en särskild styrka att be tillsammans med andra. Under den senaste tiden har vi skapat en ny böneplats: en halvtimme utanför kyrkan på söndagar kl 10.00-10.30 där vi håller avstånd. Församlingen befinner sig i ett viktigt skede och jag vill verkligen uppmana till bön. Det är när vi sitter vid Jesu fötter som vi kan höra hans röst och ta emot de direktiv vi behöver inför framtiden. Jag vill också rekommendera lärjungaskolan som ni hittar på hemsidan. I varje avsnitt sammanfattar jag ett kapitel ur den anglikanske prästen John Stotts bok ”Lärjunge”.
I söndags fick vi en fin hälsning från familjen Palm. Vi är tacksamma till Gud och fortsätter att be om Guds beskydd. Vi ber också för rekryteringsprocessen som har tagit fart på allvar då annonserna är ute.

Jan-Gunnar Wahlén

Här kommer en hälsning från Porten som tidigare publicerats på facebooksidan ”Hjälpa varandra i Lundhagskyrkan”

Hälsning från Porten

På Örebro Stadsmission jobbar vi med de som lever i utsatthet. Deras situation blir varken lättare eller bättre i en tid som denna! Vart tar den som inte har något hem vägen när alla uppmanas att stanna hemma? Därför gör vi allt vi kan för att kunna hålla Porten öppen. En varm dusch, ett mål mat och rena kläder kanske aldrig har varit viktigare.
Såklart påverkas också vår verksamhet av dessa märkliga tider.

* Porten är i dagsläget den enda verksamhet som riktar sig till vår målgrupp som har öppet. Alla andra riktade verksamheter håller stängt på grund av Covid-19. Det och att våra kära volontärer som är över 70 år håller sig hemma, gör att vår situation är mer pressad än vanligt. Vi får varje dag höra från våra gäster hur tacksamma de är att vi fortfarande håller öppet. Därför så pusslar vi med annan personal, letar några nya volontärer och gör allt vi kan för att kunna fortsätta hålla öppet som vanligt.

* Vi beslutat att frukosten är gratis under en period då det är viktigt för våra gäster att få äta en bit mat.

* Eftersom många kyrkor inte firar gudstjänst på samma sätt som vanligt så förstår vi att gåvor till oss i form av kollekt inte kommer oss till del. Men om ni har möjlighet så skänk en gåva till Bankgironummer 900-5315 eller Swisha på 9005315. Märk insättningen med ”Porten Corona”.Ni som ombud glöm inte att vår verksamhet fortsätter och vi behöver ert stöd och er röst vidare ut i era sammanhang mer än någonsin. Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar!

Skänk gärna en gåva genom: Kampanjen: Swish 327

Med vänlig hälsning och tack på förhand,
Ing-Britt Stålgren och Per Helgesson, verksamhetsledare för Porten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *